Privé: Expositie ‘Interactie tussen illusie en realiteit’ van Bonnie Severien

Calendar Van 08-10-2018 08.30 tot 31-12-2018 16.00

De expositie ‘Interactie tussen illusie en realiteit’ van Bonnie Severien is nu te zien. Zij exposeert van 8 oktober 2018 tot en met 31 januari 2019 met totaal 20 werken in het bedrijfsverzamelgebouw. De expositie is vrij toegankelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. De werken zijn te bezichtigen op de begane grond, eerste verdieping en bij Miss Bell.

Expositie

 ‘New illusions’
Severien haalt (architectonische) situaties die ze aantreft in films en andere media uit elkaar en voegt ze op een nieuwe manier samen, als in een collage. Door scènes met constructies van verschillende schaal te gebruiken creëert zij een werkelijkheid die tegelijkertijd herkenbaar én vervreemdend is.

‘Return to Eden’
In deze Urban Jungle zien we modernistische huizen die in een uitvergrote paradijselijke plantenwereld zijn geplaatst. Er is een rijkdom aan kleuren, patronen en structuren  die samen zorgen voor een verrassende en unieke symbiose.

Bonnie Severien (1978)
De studies aan de Academie voor Beeldende Vorming Amsterdam en aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (BA Fine Art) liggen aan de basis van haar creativiteit.

De interactie tussen illusie en realiteit vormt de basis van haar werken.  Er bestaat niet zoiets als één realiteit, zo ook niet in haar werken. Zij wil het vervreemdende effect van onze kunstmatige omgeving weergeven in haar werk. Oorspronkelijkheid is ver te zoeken, we krijgen een illusie van de werkelijkheid. Wat is echt en wat is onecht? Afstand en tijd lijken verouderde begrippen omdat alles via vliegtuig, internet en satelliet snel bereikbaar is.

Severien heeft al vele solo exposities, groepsexposities, (privé) opdrachten en Koninklijke nominaties achter haar naam staan. In september van dit jaar zijn twee van haar werken gepubliceerd in de Franse krant Le Monde Diplomatique. Deze werken maken ook deel uit van de expositie in De TelefoonCentrale.

 

Meer informatie werken:

Bonnie Severien  l  06 – 432 80 003   l [email protected] | www.bonnieseverien.nl