Laatste week! Expositie ‘100 plaatjes draaien’

Calendar 01-11-2023
Woensdag 31 januari is de laatste dag dat de expositie te bewonderen is. Dus grijp je kans en kom nog langs!
Op de begane grond en de eerste verdieping hebben we een mooie expositie van onze huurder Anke Purmer van Kiem Kunst in samenwerking met Lex van der Post! Vrij toegankelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

Bij deze expositie vind je beelden van het project ‘100 plaatjes draaien’, werken uit hun theaterhandboek: Zure Bommen & Bonbons en nog een selectie van andere mooie werken welke zowel op de begane grond als de eerste verdieping hangen.

 

‘100 plaatjes draaien’
Het interactieve kunstwerk ‘100 plaatjes draaien’ is het eindresultaat van een creatieve samenwerking tussen plaatjesdraaier Lex van der Post en plaatjesmaker @anke_purmer.

Dit deden zij in het kader van #The100DayProject2020. Het idee achter dit internationale concept is simpel: bedenk een creatief project, ga daar elke dag, 100 dagen lang mee aan de slag en deel het met de online community.

Voor dit project combineerde Lex en Anke hun persoonlijke passies: muziek en fotografie. 100 dagen lang selecteerde Lex een lied én een tekstregel. Anke liet zich daardoor inspireren en maakte daar een beeld bij, oftewel een plaat. Vervolgens werd de plaat gedeeld en het bijhorende nummer aan de speciaal aangemaakte Spotify-playlist toegevoegd.

Tijdens de expositie in De TelefoonCentrale kun je rustig door het platenrek met de 100 platen bladeren. Daarnaast hangt er een selectie van 25 werken (uiteraard op plaatformaat) verspreid over de eerste verdieping.

En vergeet vooral niet de bijhorende plaat te beluisteren via de Spotify-playlist:  https://open.spotify.com/playlist/0ell6uBNYCvQTlQQei8FVb?si=320f150343ee4d18

 

Veel kijk- en luisterplezier toegewenst!