Training OR en Psychosociale Arbeidsbelasting

Calendar Van 08-09-2016 8:45 tot 14-09-2016 16:30

Herken jij, als OR lid, enkele van de volgende punten binnen jullie bedrijf:
Er wordt veel gereorganiseerd, Het ziekteverzuim is hoog, De directie zegt de werkdruk aan te pakken, echter hebben wij als OR te weinig grip, Ik weet eigenlijk te weinig over Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA), Hoe pakken wij als OR het gesprek aan met de directie?

Herkenbaar?
Waarschijnlijk wel. Je bent niet de enige. De meeste OR leden weten niet hoe ze PSA binnen het bedrijf op de agenda kunnen krijgen met een goed resultaat.

Met de training “de rol van de OR bij PSA” komt hier een eind aan.

Plan van aanpak
De training bestaat uit 1 dag, waarbij je leert wat PSA is en hoe je er als OR lid mee om kan gaan. Aan het eind van de dag heb jij, met enkele collega’s, een plan van aanpak gemaakt en help je de achterban naar een verantwoorde en fijne werkomgeving.

De training erop gericht om een vertaalslag naar jullie eigen organisatie te maken. Angelique zal zorgen voor een afwisselende training.

Aan het einde van deze dag weet je wat ongewenst gedrag, pesten en werkdruk volgens de ARBOWET inhoudt, en de mogelijkheden en rechten van de OR. Je leert hoe beleid omtrent PSA eruit ziet en wat er binnen jullie organisatie anders zou kunnen. Tevens bespreken we hoe de OR dit met de bestuurder bespreekbaar kan maken en welke opties er mogelijk zijn om in het bedrijf de juiste aanpassingen voor te stellen.

Praktische gegevens
Data: 8 september 2016 of 14 september 2016
Locatie: De TelefoonCentrale in Alkmaar

Programma:
8.45 uur: Ontvangst, de koffie en thee staan klaar

9.00 uur: Start van de training, uitleg omtrent PSA en de rol van de OR

12.30 uur: Lunch

13.30 uur: Start middag programma, deze is gericht op jullie plan van aanpak

16.30 uur: Afronden van de training

Kosten:
Normaal €499,00 nu voor €399,00 als je vóór 15 juli boekt!

Zie de website voor meer informatie.

De-Rol-van-de-OR-bij-PSA-website-600x600