Big data:

Een revolutie die kansen biedt!

Achtergrond

Big data wordt steevast benoemd als belangrijke technologietrend. Het is niet voor niets dat steeds meer organisaties met big data aan de slag gaan. Het probleem voor veel organisaties is dat het vaak de kennis ontbreekt om te starten en de mogelijkheden maximaal te benutten.

De gemeente Alkmaar, de Vrije Universiteit Amsterdam en De TelefoonCentrale hebben daarom vanuit het programma Kennisregio Alkmaar het initiatief genomen om onder de naam Data Science Alkmaar een kennis- en innovatiecentrum te starten. De belangrijkste doelen van dit centrum zijn:

  • Het stimuleren van regionale economische bedrijvigheid door kennis en ondernemerschap samen te brengen;
  • Organisaties en overheden in Noord-Holland Noord ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van big data en data science;
  • Een ondernemende broedplaats creëren voor bedrijven die producten en diensten willen ontwikkelen;
  • Ontwikkelen, stimuleren en samenvoegen van kennis en talent;
  • Een platform bieden voor verbinding, het creëren van een netwerk dat alle deelnemers versterkt.

Het idee

Data Science Alkmaar is een onderdeel van het regionale programma Kennisregio Alkmaar. Onder supervisie van het Amsterdam Center for Business Analytics, een multidisciplinair onderzoeksinstituut van de VU, is in De TelefoonCentrale het programma gestart.

Wetenschappelijke onderzoekers van de VU vormen de kern van het kennis- en innovatiecentrum dat een broedplaats moet worden van initiatieven op het gebied van data science en big data. De wisselwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven moet leiden tot nieuwe bedrijvigheid.

Meer informatie kunt u vinden via de website van Data Science Alkmaar of neem telefonisch contact op via: 072 – 20 10 275

Een kijkje nemen in Data Science in De TelefoonCentrale? Klik hier voor de link naar ruimte 1.13 op onze website.