Expositie Thom van der Gulik

In De TelefoonCentrale krijgen kunstenaars volop de ruimte om hun werk te exposeren. Doorlopend zijn er exposities van bekende en minder bekende kunstenaars. Eén van de kunstenaars die zijn werken exposeert in onze huidige expositie is Thom van der Gulik. Dit onmiskenbare talent is pas 20 jaar en heeft in juni 2014 deelgenomen aan ‘Expeditie Toekomst‘ in De TelefoonCentrale. Thom heeft zich van een ‘gesloten’ persoon ontwikkeld tot iemand die zich goed kan presenteren.

Lees hieronder meer over Thom!

Thom 2

Hoi,

Mijn naam is Thom van der Gulik. Ik noem mezelf Sthom. Sthom is afgeleid van dit iS Thom.

Maar staat ook voor des Thom’s (op z’n Thom’s/op mijn manier).

Bovendien ben ik een negatief ingesteld persoon die dingen vaak op een sthomme manier bekijkt.

Ik ben een denker die zo ver doordenkt dat hij altijd uitkomt op het negatieve. Als je de vraag “waarom?” maar lang genoeg blijft stellen dan kom je op niets uit, het antwoord “daarom”. Ik zeg dit uit eigen ervaring. Al zolang als ik me kan herinneren wil ik weten waarom. Waarom met autootjes heen en weer rollen? Waarom regent het? Waarom moet ik naar school? Waarom hebben wij wel kleren nodig tegen de kou? Waarom draait alles om geld verdienen? Dan gaf mijn moeder, leraar of andere volwassene mij een antwoord, en dan zag/zie je mij even denken en vervolgens hoor je mij vragen: “Maar waarom dan?”

Uiteindelijk kom ik dan uit bij de vraag, wat doen we hier, waarom ben ik op aarde, waarom leef ik, hoe zijn we ontstaan. Dit loopt altijd uit op een teleurstelling, want hier is geen logische verklaring voor, en die wil ik graag.

Wat is gelukkig zijn en wat is genieten? Kun je genieten op het moment dat je je bewust bent van het feit dat dit het moment is om te genieten? Ik niet. Voor mij is liefde het mooiste wat er is, het brengt ons tot grote hoogtes. Maar juist daardoor is de liefde zo gevaarlijk, hoe hoger je klimt, hoe harder je kunt vallen. Dus waren we maar geslachtsloos, dan hadden we geen gekut en geen gelul.

Ik denk dat wij mensen het onszelf zo moeilijk maken, door het ons zo makkelijk te maken.

Toen we nog op jacht moesten voor ons eten hadden we geen tijd om hierover na te denken. Tegenwoordig denken mensen; ik ben raar. Maar als je raar bent, ben je eigenlijk normaal en lijken alle normalen om je heen raar, want het is normaal om anders te zijn. Iedereen is anders, dus iedereen is raar.

De één is alleen wat gekker dan de ander. Ik zou de mensen graag op een andere manier naar de wereld willen laten kijken, door ze ook eens iets verder te laten denken. Zelf zou ik soms op een andere manier naar de wereld willen leren kijken, door ook eens minder ver door te denken. Uiteindelijk hoop ik een wijs man te worden. Ik ben hard op weg.

Om mijn negatieve gevoelens, gedachten, twijfels en vragen te uiten zonder problemen te maken ben ik begonnen met schrijven en schilderen. Op deze manier probeer ik mijn negatieve energie om te zetten in iets positiefs, of in ieder geval iets moois.

Zo heeft alles twee of meerdere kanten. Het leven is een en al contrast tussen positiviteit en negativiteit. Hier is mijn werk vooral op gebaseerd. Kijk er maar rustig naar. Ik hoop dat je het mooi vindt en als je dat niet vindt, helaas.

Het is mijn doel om ooit centjes te verdienen met het maken van kunst. Ik kan schilderijen maken, maar ook muurschilderingen, 3D objecten en al het andere wat ik kan verzinnen (dat is erg veel). Het liefst maak ik natuurlijk wat mijn hart me ingeeft. Maar ik kan ook prima in opdracht werken. Dus als jij een bepaald gevoel/gedachte uitgebeeld wilt zien, of een gevoel/gedachte die je aan anderen mee wilt geven, neem dan alsjeblieft contact op met mij. Dan helpen we elkaar, jij mij met mijn kunstenaarscarrière, ik jou met je gevoel of met het geven van een gevoel aan anderen.

Naam:  Thom van der Gulik

Geboortedatum:  16 november 1993

Telefoonnummer:  06-83181587

E-mail:  [email protected]

Instagram:  @buitengewoonsthom

IMG_8918IMG_8919IMG_8921