HNTB

Het Nederlands Tekstbureau (HNTB)
Wij schrijven, herschrijven, redigeren en corrigeren teksten in de Nederlandse taal. Voor de overheid, zorgsector, onderwijswereld, het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en de reclamebranche. Van websites en digitale media tot content en (eind)redactie. Ook voor schrijftrainingen bent u bij Het Nederlands Tekstbureau aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring en uitsluitend gekwalificeerde tekstschrijvers in huis.

Carly Timmerman
Met taal kun je grapjes maken. Nuances in gesproken of geschreven woord zorgen ervoor dat je dingen kunt overbrengen die met alleen gebaren of acties niet lukken. Het leukste vind ik het als mensen moeten lachen, geraakt worden of zich verwonderen door wat ze lezen. Informatie brengen op zo’n manier dat het anderen even bezighoudt. En allemaal foutloos natuurlijk, want zo’n tekstschrijver ben ik dan ook wel weer. Zodra mensen ‘als zijnde’ of ‘hij is kleiner als mij’ gaan roepen, dan verbeter ik dat met liefde. Ook vind ik het prettig om daar zaken als: ‘dat is een litotes’ of: ‘hee kijk, een acrostichon’ bij te zeggen.

Los met de rode pen tijdens een correctieklus en daarna een interview afnemen op locatie: van afwisseling word ik blij. Dat geldt ook voor opdrachtgevers en branches. Hoe meer variatie, hoe leuker ik het vind. Verder schrijf ik soms blogs over zaken die me bezighouden. Wil je er eentje van me lezen? Een van mijn laatste blogs ging over taal :-).